Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Денонощни са КПП-тата около Добрич, трябва да имат декларации за преминаване

Изградените контролно-пропускателни пунктове на изходите на Добрич са денонощни. Там следва представителите на полицията да спират колите, за разясняват правилата за преминаване и да връщат гражданите, които не отговарят на критериите за неотложна необходимост - полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

Припомняме, че от 00:00 часа днес на входовете и изходите на областните градове са изградени контролно-пропускателни пунктове, през които се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост.

На входно-изходните точки на Добрич има изградени шест КПП-та. Такива има вход/изход в посока Варна, Албена, Балчик, Генерал Тошево, Шумен и Силистра. Те ще функционират до второ нареждане. 

По-рано днес от МВР съобщиха, че, за да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на дирекция „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, спешен порядък бе изготвена бланка за декларация. Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.

Пуснаха образец на декларацията за преминаване през КПП-тата (документ)

На КПП-тата също трябва да разполагат с разпечатаната бланка, за да могат гражданите да я попълват на място.

Гл. комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция": Бланка-декларация, която гражданите да могат да попълват собственоръчно на тези изградени КПП-та, като в нея да може да се отбелязва адрес по местоживеене, ако е различен от постоянния и настоящия, с цел да не се правят струпвания на гишетата на български документи за самоличност за промяна местоживеененто на гражданите. Също, в тази декларация ще бъде отбелязван работодател, където лицето работи и ще се иска заверка от работодателя.

По информация на Про Нюз Добрич, в полицията в Добрич днес са реагирали на сигнали, включително и от общините, за струпвания на лица и други нарушения. Всеки сигнал се проверява.

c