Водещи новини - дясно Общество

Само през КПП-та ще се влиза и излиза от Добрич

От 00.00 ч. в петък се забраняват разходките в паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. В часовете от 8.30 до 10.30 всеки ден хранителни магазини и аптеки ще могат да посещават само хора на възраст над 60 години. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на извънреден брифинг в МС. И допълни: “Полицията ще следи дали мярката се спазва“. 

„Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.

През пунктовете ще се пропуска преминаването на лица в случай на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини или завръщане на постоянния адрес.

Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност. Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден от 08:30 до 10:30 ч.”, съобщи още Ананиев.

„Виждате, че вдигаме нивото на мерките, които прилагаме. Ще видим дали ще се изпълняват от българските граждани. Ако резултатът е негативен, ще вдигнем още нивото на сигурност, като лицата, които напускат домовете си, ще трябва да декларират за своята собствена отговорност”, каза още министърът на здравеопазването.

Вътрешният министър Младен Маринов посъветва хората, които работят извън областните центрове в следващите два дни да се снабдят със служебни бележки от работодател, за да могат да минават през съответните контролно-пропускателни пунктове.

„Призивът към всички граждани е да спазват стриктно разпоредбите, да си подготвят документите, така че по-бързо да бъдат проверени на контролните пунктове и да продължават да спазват дисциплината”, каза Маринов.

На този етап мерките са само за областните градове.

Източник: NOVA

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

  1. Потъпкване на човешки права от едно лошо и слабо правителство.Само най-лековерните могат да си въобразяват,че корумпираните политици мислят за живота ви.
    Време на дезинформация и беззаконие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *