Водещи новини - дясно Общество

Нови забрани заради коронавируса в сила от полунощ – вижте какви

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден в периода от 08.30 до 10.30 ч.

Това предвижда нова заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Тя въвежда нови противоепидемични мерки, считано от 00,00 часа на 21 март, т.е. те влизат в сила в полунощ.

Забранява се посещението на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролнопропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.

През контролнопропусквателните пунктове ще се пропускат преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност”, допълни още министърът.

Забранява се на лица до 60 години да посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 8,30 до 10,30 часа всеки ден.

Мерките са в сила до изричната им отмяна.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *