Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Четирима от Добрич с положителни проби за коронавирус

Четирима жители на област Добрич са дали положителни проби за коронавирус, съобщи председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски. Четиримата са изследвани в лабораторията във Варна.

В добро състояние са и не се изискват някакви специални мерки към тях, каза проф. Мутафчийски. Той посочи, че Добрич е 10-ата област в страната със заразени с COVID-19.

Председателят на щаба съобщи и добра новина - едната пациентка на ВМА е дала две отрицателни проби за коронавирус и ще бъде изписана от болницата утре. На бързия тест жената е дала антитела за това, че е прекарала болестта.

На други двама пациенти, които са в добро състояние, а от ВМА са се надявали скоро да ги изпишат, пробите им обаче още са положителни.

Иначе през деня са направени 129 проби в лабораториите на ВМА, Националния център по заразни и паразитни болести, в Стара Загора и Варна. От тях в Националния център са 6 положителни, във ВМА – 7, във Варна – 4 положителни, в Стара Загора всичките са отрицателни.

Най-тежко, към критично, е състоянието на пациента в „Пирогов”, съобщи още Мутафчийски.

Окончателните данни на Оперативния щаб към момента сочат 127 случая на коронавирус у нас, трима починали и един напълно излекуван.

                                                                         Източник: nova.bg

c