Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

12 са под карантина в община Тервел, днес поставят знаци на домовете им

Още четирима души са с наложена задължителна карантина в община Тервел, съобщават от там, цитирайки информация на Регионалната здравна инспекция в Добрич. Двама са от Тервел и дама от - от с. Орляк.

Така общо карантинираните от РЗИ жители на общината са дванадесет. Домовете, в които има карантина, се обхождат от служители на РПУ- Тервел. При неспазване на карантината следват санкции. Общината подготвя обозначителни знаци, които днес ще бъдат поставени на външните врати на домовете, които са под карантина.

Междувременно в Тервел е установено семейство от трима души, което преди няколко дни се е завърнало от Банско. Имената са подадени в РЗИ и се очаква да бъдат поставени под карантина. Общо за пет човека в общината има информация, че са се завърнали от Банско – четирима са от Тервел и един от с. Коларци. Петте лица все още не са включени в списъка на карантинираните, но са предупредени от властите да спазват доброволна изолация в домовете си.

Обработването на публичните места с дезинфектант от служители на Община Тервел ще се извърши и в събота, 21 март. В неделя ще работят само магазини, собствениците им се призовават сами да извършат дезинфекция на повърхностите в района на входовете на обектите.

От общината апелират към родителите на учениците да упражняват контрол върху начина, по който се организират децата им навън. Снощи в парка отново служители на реда са указвали на ученици, събрани в големи групи, да се разпръснат на разстояние един от друг. Целта не е децата да се държат само у дома и да бъдат лишени от чист въздух, а да не контактуват в групи и да създават риск от разпространение на вируса.

c