Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Закупуват защитни средства за справяне с вируса, забраниха пазарния ден в Ген. Тошево

Допълнителни мерки за превенция срещу COVID-19, са били набелязани за изпълнение по време на свиканото на 18 март събрание на местния Кризисен щаб в Генерал Тошево, съобщиха от административната пресслужба там.

В рамките на заседанието са били обсъдени предприетите до момента мерки от страна на Община Генерал Тошево и отговорните институции, свързани с превенция от коронавирус на територията на общината.

Обезпеченост с маски и ръкавици има в Общинска администрация, включително кметствата и кметските наместничества, Медицинския център, Районно управление на МВР, както и Районна служба ПБЗН.

Вече са издадени нужните заповеди до всички лица и структури, имащи пряка работа с граждани, с акцент към социалните услуги и патронажната грижа. Докладван е бил броят на лицата, върнали се от други страни, както и тези, които са били в градове в България, където вече има регистрирани случаи на COVID-19.

По предложение на кметския екип е взето решение да бъдат закупени 10 бр. помпи за дезинфекциране на публичните общински места, както и 1000 бързи теста за установяване на зараза. Решено е било да се закупят и защитни облекла за работа със специализирани химични разтвори на отговорните институции.

В ход е процедура и по закупуване на инфрачервени термометри, които отчитат телесната температура от разстояние, коментираха от ръководството на Кризисния шаб.

Наложена и забрана за провеждането на традиционния петъчен пазарен ден в град Генерал Тошево.

За следващото си заседание, Кризисният щаб ще се събере на 23 март (понеделник).

c