Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Директорът на ОД на МВР-Добрич: Няма нарушения на спазване на карантина

До момента в област Добрич няма образувани досъдебни производства за хора, които са поставени под карантина, но не я спазват. Това съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Никола Панчев. Има образувана една проверка, но тя е преди да бъдат въведени по-строгите мерки и е на лице, което се е завърнало от държава, необявена за рискова в този момент. Проверка се извършва и на жена от генералтошевско село за разпространение на невярна информация. Случаят е докладван на прокуратурата.

Извършили сме много проверки за спазване на карантината, няма констатирани нарушения, каза старши комисар Панчев. По думите му вчера в проверките са участвали и служители на Регионалната здравна инспекция, защото те знаят кои хора са по-рискови.

Полицейските служители непрекъснато обикалят малките населени места заедно с кметовете и медиатори, където българските граждани са от малцинствен произход. Предупреждават ги да не се събират на групи и да се спазват мерките. Веднага се съобщава на ОД на МВР за хора, завърнали се от обявени за рискови държави, а от там информират РЗИ. Много добра организация е създадена, посочи директорът на ОД на МВР в Добрич.

Старши комисар Никола Панчев също призова - хората да не излизат без причина на навън и да си стоят в къщи.

c