Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Спортни съоръжения и зони за отдих правят в новия парк в квартал „Балик“ в Балчик

Община Балчик подписа договор за безвъзмездна финансова помощ на стойност 390023.80 лева, съобщиха от местната администрация. С подписването на документа се дава зелена светлина на изграждането на зоната за спорт, отдих и свободно време в района на жилищен комплекс "Балик".

Предстои да бъдат построени игрища за футбол и тенис на корт, алеи за разходка и зелени площи.
Предстоящите строителни дейности са част от проекта на Община Балчик в Местна инициативна рибарска група Шабла - Каварна - Балчик по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за морско дело и рибарство и бюджета на Република България.

В новия парк "Балик", първа копка за който бе направена през есента на 2019 година, ще бъдат вложени още над 244 000 лева по Програмата за развитие на селските райони, припомнят от общината. Територията за отдих и спорт е в района на жилищен комплекс "Балик" и близо до възстановената късноантична и ранносредновековна крепост "Карвуна". На площ от близо 10 декара ще бъдат обособени зони за детски игри, розариум и други цветни фигури, ще бъдат засадени широколистни и иглолистни дървета.

c