Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Продължава прилагането на строги епидемиологични мерки в община Крушари

При строго спазване на въведените от 12 март  ограничения продължава работата на общинската администрация в Крушари. Задължителен режим на дезинфекционни мероприятия се извършва на всички помещения и офиси. На местата, в които има пряк достъп на граждани -деловодство, звено „Местни данъци и такси“, обслужване на едно гише, са монтирани и общо достъпни за гражданите апарати за дезинфекция, посочват от администрацията.

Прекратени са всички групови форми на дейност в общинските звена – ЦСРИ, Защитено жилище, пенсионерски клубове, читалища, както и напълно са преустановени свижданията и настаняването на лица в Дома за стари хора в с. Добрин.

Извършените проверки за спазване на заповедта на кмета на общината за преустановяване дейността на заведения за хранене, кафе-сладкарници, показват, че заповедта се спазва стриктно.

Всички работещи магазини за хранителни стоки са заредени с достатъчно продукти и стоки от първа необходимост. В търговските обекти липсва напрежение, презапасяване, спазват се изискванията за максимален брой посетители в обекта.

Дейността на Домашен социален патронаж продължава без прекъсване. От 17-ти март се преустановява разноса на храна по домовете на старите хора в ползваните до момента сефертаси, като същите се заменят с кутии за еднократна употреба.

Кметският екип призовава всички жители на община Крушари за налагане на самодисциплина по отношение престоя на публични места и посещения в общинска администрация. В случаите, в които е възможно, гражданите могат да подават сигнали или отправят свои запитвания по телефон.

c