Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Нови мерки по бензиностанциите в страната

В изявление на Българската петролна и газова асоциация, изпратено днес (18 март) се казва:

Членовете на Българската петролна и газова асоциация следят със загриженост епидемиологичната обстановка в страната. Обектите на компаниите от БПГА имат стратегическо значение за енергийната сигурност и ще продължат да работят в режим на засилени мерки за ограничаване на заразата с COVID-19 като се съобразяват с изискванията на Националния оперативен щаб.

В същото време държим да изтъкнем, че здравето на клиентите и служителите на нашите обекти е от първостепенно значение. Затова членовете на БПГА предприемат редица мерки за дезинфекция на помещенията и социална дистанция в бензиностанциите. Обслужващият персонал ще бъде сведен до минимум, без да се затруднява зареждането с горива.

Членовене на БПГА вече преустановиха продажбата на непакетирани храни и премахнаха седящите места в зоните за хранене. Като последваща мярка свободният достъп до тоалетните на бензиностанциите ще бъде прекратен по преценка на всеки от операторите.

Това се налага, тъй като пред и в тоалетните се струпват множество хора, особено след затварянето на кафенетата и ресторантите по магистралите и основните пътища в страната. Наличният персонал на бензиностанциите не може да ограничи достъпа на хората. 

Създава се огромна опасност от пренасяне на заразата. Единственият превантивен способ е да се спре свободният достъп до тези помещения.

Вярваме, че нашите клиенти ще проявят разбиране към всички мерки, които компаниите от БПГА предприемат за ограничаване на вирусната инфекция.

В края на миналата седмица, от БПГА декларираха, че в условията на извънредно положение, обектите на Асоциацията работят при специален режим без ограничение за доставки и капаците на горивата.

БПГА: Като отговорен бизнес предприемаме редица мерки, свързани с Вашата и сигурността на нашите служители:

  • – Затворени са заведенията за хранене на територията на обектите
  • – Въвежда се и специален пропускателен режим на касите на обектите

Нека бъдем отговорни към всички, за да си гарантираме възстановяването на нормалния ни ритъм на живот! 

Снимка:khsu.org

c