Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Началникът на РУО Добрич: Няма сигнали за деца в риск в община Генерал Тошево

В тази кризисна ситуация да не се спекулира  с най-свидното на всеки българин - децата му, призова днес началникът на Регионалното управление по образование в Добрич Жоро Тошков. В съобщение до медиите той увери, че държавата прави всичко възможно хората в тази кризисна ситуация да имат всичко необходимо.

Поводът за изявлението е информация, която вчера бе разпространена от КРИБ-Добрич, че работодателската организация стартира дарителска кампания за набиране на средства в подкрепа на деца от семейства, които живеят в крайна бедност. Вчера репортаж по националното радио ни разтърси. В него се разказваше за дете от с. Красен, община Генерал Тошево, което припада в понеделник … от глад! Не е яло от петък, когато в училище е получило топъл обяд”, посочиха от КРИБ-Добрич.

По този повод Жоро Тошков пише:

„Вярно е, че обстановката по време на епидемия не е добра.

Вярно е, че се случват непознати и недобри неща, които объркват нашия нормален ежедневен живот.

Но не е добре, когато по един или друг начин се спекулира с чувствата на хората чрез „драми“, станали преди година или две.

Една медия излъчи репортаж, в който се говори за припаднало от глад дете в с. Красен, не посочвайки , че случаят е от миналата година по думите на директорката на училището. Други го тиражират неуморно.

Но нека не „засилваме“ и без това влошената обстановка в селото, общината, областта и държавата чрез спекулиране с най-свидното на всеки българин - децата му. Държавата прави всичко възможно хората в тази кризисна ситуация да имат всичко необходимо.

Доказателство - въпреки сложната обстановка в държавата (в частност областта ни) е, че в момента тече организация за дарителска кампания на много широка основа, която да подпомогне бедстващите семейства не само в с. Красен , но и в цялата област.

Оказва се, че има много хора, желаещи да заделят по нещо за изпадналите в беда.

Надявам се , че всеки от Вас ще се включи. Човешко е, нали?

И в заключение държа да отбележа, че по информация на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Добрич, няма подадени сигнали за деца в риск, нито в с. Красен, нито в което и да е друго населено място на територията на община Генерал Тошево.“

c