Водещи новини - дясно Здраве Общество

Добра вест от Националния кризисен щаб

Рано е да се правят все още генерални изводи, но пък позитивната вест от тази сутрин е, че няма нови случаи на коронавирус в България. Доказаните случаи към тази сутрин са 81 пациенти в България, като двама от тях починаха в Пирогов. Това съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски – началник на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса.

Това, което като гражданин забелязвам е, че са се ограничили разходките, което е радващо. Най-вероятно сме събудили рационалните страхове на хората.

Това, което е най-добре да направим е да спазваме социална изолация, да спазваме лична хигиена, да проявим отговорност към нашите възрастни роднини, да не сочим с пръст заразените, а да им дадем подкрепа.

Вижда се, че обикновените хора действат адекватно – не критикуват яростно, а разбират необходимостта от тези мерки. Това е важното в момента.

Шефът на Националния оперативен щаб ген-майор Венцислав Мутафчийски показа и новите костюми, които се шият и ще се ползват от медицинските лица в борбата срещу коронавируса (във видеото)

Брифинг на Националния оперативен щаб, създаден с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

Публикувахте от Военномедицинска академия – ВМА в Вторник, 17 март 2020 г.

„Днес ще бъде задмината бройката от 200 000 заразени в света. Италия е с 31 500 заразени. Испания – 11 000, Германия – 9300. В Китай има само 13 нови случаи. Във Франция обявиха, че ще тестват само болните в тежко състояние, които са в болница“, заяви още той. По думите му в Турция е съобщено за 51 нови случая – само за последното денонощие.

Относно многократно зададени вчера въпроси как би повлиял COVID-19 на бременни жени от Националния оперативен щаб обявиха: „Бременните са по-податливи на заразяване с коронавирус. Теоретично, по време на раждането е възможно да настъпи предаване на заразяване, затова се препоръчва раждане чрез цезарово сечение. Така че няма опасност за новородените бебета“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *