Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

С аплодисменти, химна и „Моя страна, моя България“ Добрич благодари на медиците

И тази вечер точно в 21:00 часа стотици хиляди хора в страната излязоха на балконите си и с бурни аплодисменти приветстваха медицинските екипи, които са на първа линия в битката с коронавируса у нас.

От различни части на Добрич също проехтяха аплодисменти за лекари, медицински сестри, санитари, лаборанти, фармацевти и социални работници.

Хората ръкопляскаха и подвикваха радостно като по този начин изразиха благодарността си към всеотдайността, смелостта и благородството с която те лекуват заразените хора и помагат на онези под домашна карантина. Тази вечер на някои места в града прозвучаха химнът на България и емблематичната песен на Емил Димитров „Моя страна, моя България“.  

Активни тази вечер бяха живеещите в части от квартал „Балик“, на бул. „Русия“, „Дунавите“, „Дружба 3“, ул. „Димитър Ковачев“, „Рилски блокове“, района на болницата, както и в центъра на града.

Утре се очаква към нея да се включи и Генерал Тошево, където е организирана във Facebook инициативата „Всички заедно да благодарим“.

Инициативата се зароди във Facebook и привлича все повече граждани, които по този начин всяка вечер изразяват оптимизма и солидарността помежду си в опустелите от извънредното положение български градове. Предвижда се тя да продължи всяка вечер до края на извънредното положение.

c