Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

РЗИ: Лечебните заведения в област Добрич имат готовност да посрещат пациенти с COVID-19

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Добрич д-р Светла Ангелова внесе яснота по повод проявения обществен интерес и отправено запитване на Про Нюз Добрич във връзка с изказване на кмета на Община Каварна Елена Балтаджиева, че болницата в Балчик е определена да бъде инфекциозна за приемане и лечение на пациенти, заразени с COVID-19, съобщават от Областна администрация.

На заседание на Медицинския съвет за управление при кризи към РЗИ в  Добрич бе взето решение да се направят разчети от здравната инспекция, които да укажат движение на пациенти, апаратура и медицински персонал, така че при необходимост област Добрич да може да отговори на повишено търсене на медицинска грижа от пациенти с COVID-19, каза д-р  Ангелова. Тя категорично заяви, че в момента всички лечебни заведения на територията на областта имат готовност и определени структури, в които да посрещат пациенти, заразени с коронавирус.

Преструктурирането е крайна мярка, която се налага при необходимост. Целта на прилагането й, пак подчертавам - при необходимост, е осигуряване на възможността за пациенти, незаразени с COVID-19, да получат в пълен обем нужното им медицинско обслужване”, заяви директорът на РЗИ. Тя е категорична, че в момента всички здравни заведения работят нормално и всяко едно от тях има готовност за преструктуриране при настъпила необходимост.

c