Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Отлив на клиенти отчита „Пътнически превози” заради COVID-19

Естествено е в тази ситуация да има отлив на пътници, сподели за Про Нюз Добрич управителят на „Пътнически превози” ЕООД Валентин Василев, когото потърсихме с въпроса как дружеството работи в условията на обявеното в страната извънредно положение. Той посочи, че всеки ден следят колко пътници минават през Автогарата в Добрич. „Вчера определено имаше шок. Хората реално замръзнаха, не пътуваха”, каза Василев. Какво е било положението през днешния ден ще стане ясно утре.

Постоянно дезинфекцираме, заяви управителят на „Пътнически превози”. По думите му шофьорите дезинфекцират колите при всяка възможност, а когато са в базата това се прави по-обстойно.

Водачите са оборудвани с предпазни маски и ръкавици. Трудно се снабдяваме, запасите ни са много малко, да се надяваме, че държавата ще успее да доставя по-регулярно такива, сподели Василев. Едва ли не ги намираме както едно време – на черния пазар, допълни той.

За съжаление имаме пътници, които не се съобразяват с изискванията за нужната дистанция и се доближават много до шофьора, той не може да избяга ако го до него застане пътник без маска, коментира Василев. И допълни, че водачите цял ден са подложени на срещи с различни хора. Аз разбирам ако има претъпкани автобуси, но когато има пет човека, не трябва да отиваш отгоре шофьора, призова той.

Според управителя на „Пътнически превози” няма натоварени линии както в Добрич, така и между населените места. Ако видим, че има много натоварени автобуси, имаме възможност да пуснем допълнителни, увери Валентин Василев.

c