Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Бракониери в Добричко продължават с набезите и при обявено извънредно положение

Не спират бракониерските набези в териториите на горските стопанства в област Добрич, съобщават от СИДП. През първата половина на месец март, най-голям брой нарушения са разкрили от горските служители в ДГС-Генерал Тошево. На задържаните там са съставени осем акта. По два акта са разписани за незаконна сеч и в ДГС-Преслав и ДГС-Варна. Във морското стопанство освен крадените дърва за конфискували и каруца. В ДГС-Суворово са задържани три каруци натоварени с близо два пространствени кубически метра дърва за огрев.

Общо 738 са проверките, извършени през първата половина на март от служители на Североизточното държавно предприятие. От тях 385 са в обекти за добив на дървесина, 213 на превозни средства, 18 на ловци, 5 на риболовци и 117 на физически лица, които са извършвали различни дейности в горските територии.

По време на инспекциите са установени няколко нарушители, на които са били съставени 18 акта и два констативни протокола по Закона за горите. В полза на държавата са задържани над пет пространствени кубика крадени дърва и четири каруци.

От горските стопанства отчитат, че с повишаването на температурите, намаляват и бракониерските набези, свързани с незаконната сеч в горските територии. "Въпреки това, проверките по места продължават, като във всяко териториално поделение има изготвени графици за дежурствата", уверяват от СИДП.

Снимката е илюстративна

c