Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Бойко Борисов: Ние сме във война с невидим враг

Ние сме във война с невидим враг. Единствената работеща мярка за справяне с разпространението на коронавируса е асоциализацията, заяви днес премиерът Бойко Борисов след днешния Европейски съвет.

"Днес на заседание на Европейския съвет взехме решение за затваряне на границите на ЕС с трети страни. Изключения ще бъдат правени за лекари и медицински служители. Движението на тирове, които превозват стоки, също няма да бъде спирано. Много е важно да не се блокира производството, за да не счупим икономиката ни", каза още премиерът.

"Въпреки това, всички собственици на заводи трябва да предприемат необходимите предпазни мерки, за да защитят работниците си – в противен случай ще бъдем принудени да ги затворим. Аз искам максимално да запазя държавата – нашата България. Ще помогнем на бизнеса, но трябва внимателно да харчим парите и фискалния ни резерв. Важно е, че споразумението с Турция работи и продължаваме да имаме нулева миграция. В другите държави комбинацията мигранти и коронавирус създава невероятни трудности и невъзможност да се справят", добави Бойко Борисов.

„Не казвам, че сме идеални, но действително нашите медицински лица, полицаи, работници осигуряват това, което президентът Макрон каза, че ние сме във война, реална война. И то по-лоша от това да имаме физически противник. Защото противникът, който имаме в момента – коронавируса, е невидим, лети из въздуха, нанася ударите си, понасяме щети и вече всички казват – такава финансова, стопанска, криза като в момента светът не познава“, каза премиерът.

„Затова всички вкъщи“, добави премиерът, и каза, че тези които отиват на работа трябва да спазват всички мерки.

c