Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Учители от област Добрич разпечатват уроци, носят ги по домовете на децата без компютри

Дистанционно обучение започна днес във всички училища в област Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков. В страницата РУО е качена информация как е организиран учебният процес в различните училища. До края на работния ден те трябва да предоставят тази информация в РУО, както и за броя ученици, които нямат компютри или интернет. След това данните ще бъдат изпратени в Министерството на образованието и науката.

В селата голяма част от децата нямат нито компютри, нито интернет и обучението им се извършва чрез хартиен носител, сподели Жоро Тошков. По думите му днес в тези училища е проведена масирана атака от учители, които разпечатват материали и те разнасят от възпитатели и други свободни служители в училищата до домовете на децата. Всеки педагог сам решава дали материалите ще са за ден, за седмица или за друг период. 

В Добричка област всички учители имат компютри, само трима нямат интернет. В България около 1 040 преподаватели нямат възможност да се включат в електронно обучение.

c