Добрич Общество

Строг контрол и онлайн регистрация за безработните в Добрич

За въвеждането на допълнителни мерки при обслужване на клиентите на “Бюро по труда” в Добрич, съобщиха от местната дирекция към Агенцията по заетостта.

Промените се налагат заради обявеното на 13.03.2020 г. извънредно положение от Народното събрание на Република България и препоръките за ограничаване на епидемичната обстановка в страната, набелязани от Националния оперативен щаб.

Ето и влизащите в сила от днес (16 март) промени:

 • Ограничаване на срещите от типа „лице в лице” с търсещи работа лица, регистрирани в бюрата по труда чрез разсрочване и отлагане за м. април на планираните до края на м. март срещи с трудовия им посредник.
 • Клиентите на бюрата по труда, които са се завърнали от чужбина,следва да спазват 14-дневния карантинен период от тяхното пристигане и едва след това да посещават бюрата по труда.
 • При регистрация на търсещи работа лица на място в бюрото по труда/филиала:
  • Клиентският поток ще се организира пред входната врата на разстояние 1-1,5 метра и спазване на аналогична дистанция между чакащите;
  • Регистрацията на място в бюро по труда/филиала се ограничава до снемане на базовата информация за клиента и извеждане на регистрационна карта. Допълнителна информация може да се получава на следваща среща или да се предоставя чрез модула „Личностен профил за търсещо работа лице” за безработните, които имат електронен адрес.
 • лицата, които желаят да се регистрират като търсещи работа и имат профил в Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), могат да подават заявление-декларация за регистрация чрез него, като изпълнят следните стъпки:
  •           – да свалят заявлението-декларация за регистрация от сайта на Агенция по заетостта – ТУК
  •           – да попълнят и подпишат заявлението-декларация за регистрация, собственоръчно или с електронен подпис;
  •           – да го изпратят чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ) до дирекция „Бюро по труда” съобразно адреса, по който желаят да се регистрират (постоянен или настоящ), заедно с копие на документ за самоличност.

Системата за сигурно електронно връчване(ССЕВ) може да бъде ползвана от лицата и за уведомяване на бюрото по труда за промяна в декларираните при регистрацията обстоятелства (промяна на персонални данни, прекратяване или възстановяване на регистрация и др.), спазвайки посочените по горе стъпки. Заявлението-декларация за промяна в обстоятелствата може да се изтегли от ТУК

Агенцията по заетостта препоръчва на клиентите си предварително да осъществят контактпо телефон или електронна поща със съответната дирекция „Бюро по труда“. Безработните лица могат да ползват и модул „Личностен профил на търсещото работа лице”, за което е необходимо да получат данни за достъп от трудовия посредник.

При присъствени срещи в бюрата по труда ще се спазват инструкциите на Министреството на здравеопазването и Световната здравна организация за предпазване от зараза на участниците!

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *