Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Община Тервел: Кметовете да са бдителни за завърналите се от чужбина

В голяма част от населените места се установяват хора, които през последните дни са се завърнали от чужбина, съобщават от Община Тервел. От там призовават кметовете на населените места да бъдат бдителни и да предприемат мерки за ограничаване на социалните контакти на пристигналите в селата граждани, които са били в други страни.

Сред лицата, които получават храна от Домашен социален патронаж в Тервел, има тринадесет възрастни лица, които нямат близки на територията на общината. За техните нужди от хляб и лекарства ще се погрижат служителите, които извършват разнос на храна от кухнята на патронажа.

​Апелира се към всички, които имат възрастни роднини, приятели и съседи в Тервел и селата от общината да се погрижат за снабдяването им с лекарства и хляб, за да се ограничат в максимална степен контактите им извън дома. ​Кметовете на населените места да съдействат на възрастните хора в селата да набавят най-неотложните си храни и лекарства. Патронажите в Нова Камена, Коларци и Зърнево продължават да работят и да разнасят храна по селата.

Общината преустановява и транспортирането на комунални работници между населените места, с изключение на работниците от звено „Чистота“.

​Кметът на Тервел инж. Симеон Симеонов моли жителите на общината да проявят сдържаност и да ограничат в максимална степен излизанията от домовете си.

c