Водещи новини - дясно Туризъм

“Двореца” в Балчик затвори, не се допускат посетители в комплекса

Преустановяват се всички посещения в културен център “Двореца” В Балчик, съобщиха от държавния културен институт. Мярката е въведена от днес и е във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването и указания на министъра на културата.

С оглед създаване на превантивни мерки срещу разпространението на грип, остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19 се предприемат следните действия:

Преустановяват се всички посещенията в Архитектурно-парков комплекс “Двореца”, както и намиращото се на територията му вилно селище за настаняване.

В Държавен културен институт “Културен център “Двореца” не се допускат външни лица. Изключение по предходното изречение правят контролните органи, при спазване на предписанията на Министерство на здравеопазването.

В Държавен културен институт “Културен център “Двореца” се допускат външни лица само до отдел „Деловодство“, при спазване предписанията на Министерство на здравеопазването, включително. Освен това, те трябва да спазват дистанция от минимум 1,5 метра от служителите на института или други граждани. Външни лица, със симптоми на вирусни заболявания няма да се допускат. Под лице със симптоми на вирусни заболявания следва да се разбира – кашлица, кихане, видимо лице в недобро здравословно състояние, посочват още от ДКИ КЦ “Двореца”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *