Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Осем нови случая на инфектирани с COVID-19 има у нас

Осем нови случая на инфектирани с COVID-19 има у нас. Това съобщи генерал-майор Венцислав Мутафчийски.
Общо инфектираните в България са 51, от които двама са починалите.

"Във ВМА са направени 83 проби. На базата на тях са установени 6 положителни пациенти. В Националната лаборатория са извършени 51 проби, от тях 2 са положителни", каза Митафчийски. 

"Във Варна са направени 12 проби, от тях една е положителна и е потвърдена от Националния център и затова я съобщаваме към него. Нека да няма объркване, 8 са новите случаи в България. В Стара Загора имаме 16 отрицателни. Общият брой на регистрираните пациенти с коронавирус у нас е 51, двама от които са починали", съобщи Мутафчийски.

Ситуацията у нас към момента изглежда така: „Във ВМА са настанени 10 души, в Белодробната болница са петима, в „Пирогов” - 1. В „Александровска” болница е настанен също един пациент. В Плевен след последния потвърден от снощи вече са четирима пациенти, в Габрово двама и във Варна един”, обобщи Мутафчийски.

„Искам да споделя пътя на варненския пациент. В  разгара на епидемията в Италия той отива в Бергамо, оттам в Барселона и след това се прибира в София и след това във Варна.Това е много безотговорно поведение. Слава Богу, е отишъл в болница”, добави Мутафчийски.

„Един пациент може да зарази за няколко дни около 800 души. Затова апелираме да няма излишни разходки”, призова началникът на Националния оперативен щаб.

c