Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Добруджа 07 се раздели с чужденеца си заради ситуацията с коронавируса

ВК Добруджа 07 (Добрич) се раздели официално с аржентинския си нападател Франко Джагета, съобщи за BGvolleyball.com треньорът Петър Шопов.

200-сантиметровият чужденец, който играе на поста централен блокировач, бе привлечен  на полусезона от Румъния. Волейболистът бе с добър принос за третото място на Добруджа 07 във временното класиране на редовния сезон на Суперлигата. Раздялата на двете страни е породена от обявяването на извънредното положение у нас и прекратяването на волейболните първенства.

„Джагета няма как да остане в България. Никой не знае как ще се развият обстоятелствата и кога ще се играят следващите мачове от Суперлигата. Затова взехме решението да се разделим и той си тръгва за Аржентина. Няма да се връща при евентуално подновяване на шампионата, твърде скъпо ще ни излезе“, коментира за BGvolleyball.com Петър Шопов.

„Всички волейболисти на Добруджа 07 са пуснати по домовете си. Очакваме решението на БФВолейбол  какво ще се случва в бъдеще. Ще върнем обратно състезателите в Добрич когато има някаква яснота за конкретни действия. Не сме им раздали индивидуални програми за тренировки в къщи, както други клубове. Разчитаме, че всички волейболисти от състава са професионалисти и няма да допуснат да излязат съвсем от форма. Разчитаме на самосъзнанието на играчите ни“, допълни още треньорът на добруджанци.

Източник: BGvolleyball.com

c