Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Жестове на добрина в Добрич по време на извънредно положение

Няколко добричлии в разгара на епидемията от коронавирус и обявеното извънредно положение решиха не да се поддават на паника, а да вършат добро.

Семейство обяви в социалната мрежа, че са готови да помогнат на семейство, особено ако е с дете, което не е успяло да си закупи необходими продукти поради липса на финансови средства. „Имам възможност да закупя храна, адаптирано мляко, памперси, препарати и т. н.“ написа тя.

Готови са да подкрепят в тази критична ситуация също възрастни хора или такива с увреждания, които не са успели да си закупят продукти от първа необходимост.

Стоян Димов път изрази готовност да помогне на възрастни хора, чиито близки са в чужбина и не могат да им окажат помощ тук. „Приятели, предвид създалите се обстоятелства в страната и обхваналата паника се обръщам към всички, особено към познатите в чужбина. Ако имате близки, роднини, родители, баби и дядовци, поддали се на страха и паниката и не желаят излизане навън, но имат нужда от хранителни продукти, продукти от първа необходимост или лекарства, изказвам моята готовност да подсигуря подобни доставки. Ако някой има нужда да ми пише на лично съобщение или да звънне“, написа той

Добричлия, който от 2 години е асистент в университет в Германия, пък е готов да помага на учители и ученици по математика в условията на онлайн обучение. В момента университета, в който той работи, е затворен до 20 април и той е готов да оказва помощ с преподаване, подготовка и прочее.

c