Водещи новини Общество

Внимавайте! Ало измамници се възползват от страха на хората от коронавируса

От полицията отчитат възможността извършители на телефонни измами да се възползват от страха на хората във връзка с епидемичната обстановка в страната. При засечените единични опити се злоупотребява с “информация” за здравословното състояние на близки до потенциалната жертва хора, „заболели от коронавирус“.   Следва искане на пари за лечение.

За нов вид измама сигнализират граждани. Оказва се, че ситуацията около коронавируса дава ново поле за изява на престъпниците, чиито жертви са възрастни хора.

Жена разказа в социалната мрежа, че майка й била приканена от мъж да му отвори и да го пусне в дома си. Обяснил, че идва да извърши дезинфекция – било част от извънредните мерки срещу разпространението на коронавируса. Казал обаче грешна улица, заради което жената се усъмнила и отказала.

Дъщеря й предупреди в социалните мрежи хората да бъдат особено предпазливи, тъй като са възможни и други злонамерени опити и действия.

Отново припомняме, че хората могат да получат точна информация единствено от единния телефонен номер 112 или от Министерството на здравеопазването.
За пореден път призоваваме гражданите да не се доверяват при получаване на телефонно обаждане, при което се искат пари, без значение от кой или по какъв повод, призовават от МВР.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *