Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

В област Добрич няма потвърден случай на коронавирус, 23-ма са под карантина

Областният управител Красимир Кирилов свика и проведе заседание на Областния координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване във връзка с гласуваното в Народното събрание предложение на Министерски съвет и обявено в страната извънредно положение до 13 април 2020 г. Поводът за въвеждане на рестриктивните мерки е ограничаване разпространението на зараза между населението с коронавирус.

Пред членовете на Щаба секретарят му и директор на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова докладва, че към момента на територията на област Добрич няма регистрирани положителни проби. 23 лица на територията на цялата област към днешна дата са под домашна карантина, докладва още д-р Ангелова. Областният управител Красимир Кирилов запозна членовете на Щаба със заповед РД-01-124/13.03.2020 г. на министър Кирил Ананиев.

  Към настоящия момент в област Добрич е създадена организация от лечебните заведения и има готовност за приемане на пациенти, заразени с COVID-19. Областният координационен щаб взе решение да се предприемат действия за закупуване на бързи тестове, които да бъдат раздадени в медицинските заведения от доболничната и болнична помощ. Обсъдени бяха наличностите на дезинфектанти и лични предпазни средства, като е създадена организация за доставка на количества, нужни за медицинските кадри.

c