Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Отменят „Пчеломания” в Добрич заради COVID-19

ХVI-ото специализирано изложение „Пчеломания” се отменя заради предприетите мерки срещу разпространението на коронавируса, научи Про Нюз Добрич от изпълнителния директор на „Добрички панаир” АД Звезделина Иванова. Изложението трябваше да ще се проведе в спортен комплекс „Простор” от 19 до 21 март.

Ще бъдат обявени нови дати за провеждането му.

До момента, участие е заявено 53 фирми от България, Сърбия и Турция.

Иванова сподели притеснението си, че дружеството ще претърпи загуби от отмяната на изложението. По думите й то не може да бъде отложено във времето, защото е със сезонен характер и е съобразено с останалите мероприятия както в страната, така и извън нея. От друга страна ако датата бъде преместена не се знае каква ще е ситуацията с коронавируса тогава.

Разходите по реклама, по наеми, командировки сме ги направили, телефонните разговори са проведени, търпим страшно големи загуби, каза изпълнителният директор. Организирането на изложения е основната ни дейност, ние сме на самоиздръжка, не очакваме никакъв бюджет от никъде, допълни тя. Нашият бизнес е ударен, ние повличаме след себе си и други хора, каза още Звезделина Иванова.

С тревожната ситуация е запознат основният акционер на дружеството в София. Днес изпълнителният директор е изпратила писмо и до Община Добрич, която притежава 40 процента в „Добрички панаир” АД, с което информира, че ще бъдат претърпени финансови загуби.  

c