Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

С маски ще обслужват гражданите служителите на Община Каварна

Заповед, с която се въвеждат строги мерки за недопускане разпространението на коронавируса в Община Каварна, издаде кметът Елена Балтаджиева. Тя е на основание на  Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с препоръки на Националния оперативен щаб за предотвратяване на COVID-19 в административните структури в страната.

Заповедта предвижда оптимизиране на пропускателния режим в сградата на общината с обособяване на самостоятелни потоци за служителите на администрацията и за външни посетители. Няма да се допускат служители с грипоподобна симптоматика на работа. Провеждането на заседания, работни групи и други прояви с участие на външни лица в административната сграда ще бъде ограничено. Същото важи и за провеждането на вътрешнослужебни мероприятия и прояви.

Ще бъдат осигурени достатъчен брой служители в отделите, извършващи административно обслужване с оглед недопускане на струпване на чакащи клиенти. При наличие на чакащи клиенти трябва да се спазва минимална дистанция 1 метър между посетителите. В рамките на работното време на отделите за административно обслужване ще има прекъсване за дезинфекция и проветряване на помещенията трикратно по 15 минути.

Заповедта на кмета предвижда активно информиране на потребителите на услуги по телефона и чрез интернет страницата за предоставяните административни услуги. Гражданите ще се насърчават да заявяват административни услуги и да получават издадените документи по електронен път или чрез лицензиран пощенски оператор.

Служителите, чиито служебни задължения налагат контакти с външни посетители/ потребители, да работят задължително със защитна маска, която да се сменя на всеки два часа, гласи заповедта на Елена Балтаджиева. Те трябва да бъдат снабдени с препарати за дезинфекция на ръце - гелове, спрейове и ратвори на алкохолна основа и периодично да ги използват. Ще се осигури почистване и дезинфекция на всички повърхности и зони от работната среда, които контактуват с открити части на тялото. За целта ще се използват дезинфектанти на база изоцианурати и окислители. На дезинфекция подлежат всички плотове, повърхности, сензорни екрани и други дигитални устройства. Допълнително ще се обхващат дръжки на врати, парапети, електрически ключове, дозатори, санитарни възли, мивки. Да се осигури регулярно и достатъчно надеждно проветряване на помещенията, пише още в заповедта..

c