Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Превантивни здравни мерки за спортните събитията в Добрич

Във връзка с предписаните превантивни мерки от Националния оперативен щаб, за предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на Република България, в областите без потвърдени случаи на коронавирус COVID-19 - каквато за момента е и област Добрич, провеждането на спортни мероприятия на закрито и открито трябва да бъде ограничено:

  • - до присъствието на 250 души
  • - да бъде осигурено минимално разстояние 1 (един) метър между присъстващите или присъстващите да бъдат поставени през едно свободно седящо място
  • - да се дезинфектират местата за провеждане на спортни мероприятия на закрито преди и след мероприятието

Това се казва в заповед номер РД-09-205/11.03.2020 г., подписана от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

В областите с потвърдени случаи на COVID-19 се преустановява провеждането на спортни мероприятия на закрито.

  • При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение, спортните мероприятия на закрито се провеждат без публика.
  • Всички спортни мероприятия на открито се провеждат без публика. 
  • Забранява се провеждането на спортни мероприятия, в които участват деца.

При международни спортни мероприятия участници от страни, определени като рискови, следва да са преминали 14-дневна изолация на територията на Република България.

Заповедта на спортния министър Красен Кралев е изпратена до всички лицензирани спортни организации и техните членове, във връзка с предписанията на Националния оперативен щаб за предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на Република България и Заповед номер РД-01-122/11.03.2020 г. на министъра на здравеопазването.

Снимка: nytimespost.com

c