Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

21.11% от децата от област Добрич отсъстват от училище поради болест

2 662 или 21.11 процента от учениците в област Добрич отсъстват от училище поради болест днес, в първия ден след края на грипната ваканция. Това сочат данните на Регионалното управление по образование, които са по информация на директорите на учебните заведения.

Най-много са отсъстващите в ОУ „Климент Охридски” в с. Смолница – 44.44%. С над 30 % болни ученици са добричките училища ОУ „Н. Й. Вапцаров” и ОУ „Христо Смирненски”, ОУ „Неофит Рилски в с. Ловчанци, ОУ „Христо Ботев” в с. Стожер, НУ „Братя Миладинови” и ОУ „Йордан Йовков” в Каварна и СУ „Асен Златаров” в Шабла. Няма нито едно отсъстващо дете в НУ „Христо Ботев” в с. Септемврийци.

За Про Нюз Добрич директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова съобщи, че се разминават данните на РУО и тези, които са получени от сентинелно наблюдаваните практики. На въпрос има ли вероятност отново да бъде обявена грипна ваканция, д-р Ангелова каза, че когато проучат по каква причина точно отсъстват учениците, ще може да вземе някакво решение.

c