Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Пристигна апаратурата, дарена от изгубило сина си семейство от Добрич

В Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич днес пристигна канадската апаратура SpineMED, закупена с подкрепата на обществената кампания „Да продължи доброто и след Деско!” Това съобщи Антоанета Малева – инициатор за закупуването й, майка на 38-годишен Десислав Димов, който почина през септември м. г. Той бе с тежка травма на гръбначния стълб, причинена от катастрофа, последвана от 17 години на парализа и тежки болки.

Семейството реши с набраните средства за лечението му да бъде закупена скъпата апаратура, която да дари на болницата в Добрич. Средствата обаче не достигаха и в града ни се проведе кампанията за набирането им.

SpineMED ще бъде разположена в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина. В помещението е извършен ремонт от Общинско предприятие „Комуналстрой”.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, планира се официалното откриване на апаратурата да се състои на 26 март, четвъртък, от 11.30 часа. На събитието ще присъства управителят на фирмата-производител Тим Емски, водосвет за здраве и благоденствие ще отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Тим Емски ще ръководи техническия екип, който ще инсталира SpineMED и ще проведе обучение на персонала.

Дарителската кампания продължава с поставените на много места в града кутии и на разкритата дарителска сметка. Допълнително набраните средства ще се изразходват за рекламна кампания, за да стигне добрата вест до повече страдащи, сподели Антоанета Малева.

Дарителска сметка:

УниКредит Булбанк- клон Добрич

BG97 UNCR 7000 1523 8607 58

BIC код: UNCRBGSF /на името на Антоанета Малева/.

c