Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Конче от редкия вид на Пржевалски ще отпътува от зоопарка в Добрич за Германия

Конче от редкия вид на Пржевалски - тригодишната Станка, скоро ще напусне Центъра за защита на природата и животните в Добрич и ще отпътува по международна развъдна програма за Карлсруе, съобщи на БТА директорът на зоопарка Християн Христов. По думите му в замяна зоологическата градина ще получи от Германия европейски бизон и други ценни животни.
Центърът за защита на природата и животните очаква пролетта с още нови попълнения. Куна и Калиопа от седемчленното семейство на Пржевалски ще родят бебета вероятно през юни-юли. Двете муфлонки и алпаката също ще станат майки, добави директорът на зоопарка. По думите му всичките около 350 обитатели на центъра - от 70 вида, посрещат пролетта в добро здраве. Мечоците Берна и Константин, които видимо не са свалили много килограми след зимния сън, вече се захранват с ябълки, моркови, цвекло, целина, а скоро гледачите ще добавят към менюто им риба, мед и ядки.
Посетителите в зоопарка се радват на животните в големи открити пространства и засега няма специален режим за достъп с оглед на опасността от разпространението на коронавируса, допълниха от центъра.

Източник: БТА

c