Водещи новини - дясно Крими

Измамник от Русия присвоил 86 апартамента в с. Кранево

62-годишният Алексей К., гражданин на Руската Федерация, осъществил привидна сделка и присвоил 86 броя жилищни имоти, намиращи се във ваканционен комплекс в балчишкото село Кранево. На днешното си редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ взе решение за внасяне на иск в Софийски градски съд за 11 636 905.89 лв. срещу руснака.

Сделката е осъществена през 2015 година от Алексей К. в качеството му на управител и представляващ фирма „О.Т.7“ ЕООД с посредничеството на пълномощник. Купувач е офшорна компания със седалище Република Белиз, Белиз сити. Прехвърлянето е извършено в момент, в който едноличният собственик на капитала на дружеството /Международна инвестиционна банка-Москва/ прави опити да го освободи като управител след констатирани вече измами и злоупотреби с повереното му за управление имущество.

След блокиране на регистърното производство, само за един ден /16.02.2015 г./ 86 апартамента са „продадени“ на офшорното дружество, за обща сума от 775 000 евро – средно по 4500 евро на ваканционно жилище, без парите да постъпят в банката, собственик на дружеството-продавач. Алексей К. е привлечен в качеството на обвиняем от прокуратурата.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *