Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Утре решават удължава ли се грипната ваканция в област Добрич

Утре ще бъде взето решение дали да бъде удължена грипната ваканция в Добричка област, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова. Най-вероятно тя няма да бъде удължена като обща за страната, каза в предаването „Здравей, България” на Нова министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той допълни, че това може да стане в отделни области, в зависимост от епидемичната ситуация. В Пловдив и Велико Търново вече са взели такова решение.

Национална грипна епидемия и грипна ваканция за цялата страна бяха обявени от 6 до 11 март, включително, със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. 

Според д-р Ангелова в първите два дни от седмицата – понеделник и вторник, случаите на болни от грип и остри респираторни заболявания продължават да се увеличават, но с малко, няма голяма динамика. Припомняме, че през изминалата седмица заволяемостта в област Добрич от грип и ОРЗ бе 157.89 на 10 000 души и бе над средната за страната.

В Инфекциозно отделение на болницата в Добрич няма нови пациенти със съмнение за коронавирус, каза още директорът на РЗИ.

c