Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Преустановява се организацията на Празниците на културата в Тервел

Да бъде преустановено организирането на културни събития, в това число и планирани мероприятия в Пролетните празници на културата, в които се събират много хора на закрито, разпореди със заповед кметът на Тервел инж. Симеон Симеонов. Заповедта е във връзка с мерките за недопускане разпространението на коронавирус у нас, наложени от Министерството на здравеопазването, Националния оперативен щаб и Министерския съвет.

Според заповедта на Симеонов провеждането на спортни мероприятия на открито трябва да става без публика. Забраняват се всякакви прояви, в които участват деца и ученици, както и училищни събития, пътувания, екскурзии и посещения на обекти извън учебните заведения.

Нарежда се детските градини и ясли, работещи в режим на дежурни групи, да останат отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа и съблюдаване недопускане на болни и неизлекувани деца, както и при засилени мерки на почистване и дезинфекция на помещенията. По преценка на родителите децата може да не посещават детските заведения в определения превантивен ограничителен период, за което от родителите няма да се изискват извинителни бележки.

Ограничават се свижданията на близките на домуващите в Дома за стари хора „Радост” в село Полковник Савово.

Със заповедта се препоръчва на жителите на община Тервел да спазват правилата за лична хигиена, публикувани от Министерството на здравеопазването.  

c