Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Акция срещу неспазващите правилата мотористи в област Добрич

Предприемат засилени проверки за използване на обезопасителни колани от пътниците и водачите на МПС, на каски от водачите и пътниците на мотоциклети и на обезопасителни столчета в колите при превозването на деца. Те ще бъдат извършвани от служители на сектор "Пътна полиция" на територията на ОД МВР - Добрич. Акцията ще продължи до 15 март, като част от полицейската операция на ROADPOL, провеждана в европейската мрежа на службите на "Пътна полиция", информират от пресцентъра на МВР.

Целта на проверките е да се окаже въздействие върху поведението на водачите на моторни превозни средства и пътниците. Ще им бъде напомняно, че при неизползването на предпазен колан се увеличава риска от настъпване на сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент.

По време на акцията, освен за проверките за използване на обезопасителни колани, пътните полицаи ще следят за валидна застраховка „Гражданска отговорност“, за недопускане на неправоспособни водачи, както и такива, които са седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.

От МВР съветват водачите да съобразяват своето поведение с променливите атмосферни условия, както и с действията си да показват уважение към останалите участници в движение по пътищата.  

c