Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Ще ремонтират сградата на хор „Добруджански звуци” в Добрич

Ще бъде ремонтирана сградата, в която се намира репетиционната зала на Смесен хор „Добруджански звуци”, научи Про Нюз Добрич от зам.-кмета д-р Емилия Баева. Докато се извършват дейностите хорът ще репетира в Огледална зала „Нели Божкова”.

Д-р Баева обясни, че след като сградата е изцяло на Общината вече може да бъде извършен ремонт. Припомняме, че сградата по ул. „Славянска”, както и другата в същия двор, бяха съсобственост на Общината и Сдружение „Организация на евреите в България „Шалом“-Регионална организация Варна“ и „Толбухин“ ЕООД. С решение на Общинския съвет от 20 декември м. г. бе прекратена собствеността чрез доброволна делба и Общината получи сградата, в която репетира Хор „Добруджански звуци”.

Ще се започне с ремонт на покрива, за да се спре течът, обясни зам.-кметът. За целта в Капиталовата програма са предвидени 33 000 лева. След това поетапно ще бъдат обновени и другите части на сградата. За тях средства в Капиталовата програма не са предвидени, но дейностите могат да бъдат извършени от общинско предприятие. В момента за реконструкцията на покрива се събират оферти от фирми, спешните ремонти се възлагат директно, каза още д-р Баева.

c