Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Изграждат нова детска площадка до Зоопарка в Добрич, закупуват две коли за Общината

Проектно предложение „Златна дружба”, което предвижда облагородяване на терен до Центъра за защита на природата и животните, подаде Община Добрич, съобщи зам.-кметът Росица Йорданова. То е във връзка с   Националната кампания „Чиста екологична среда 2020”, инициатива на Министерството на околната среда и Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда. Предложенията са с лимит до 10 000 лева.

Избраният терен е с големина 3 380 кв. м и се намират извън реалните граници и оградените площи на Зоопарка. Предвидените дейности са почистване на зелените площи от дървесна и храстова издънкова растителност, отваряне добре на подхода към ЦЗПЖ. Ще се изгради нова детска площадка и ще ремонтира сега съществуващата, ще се поставят ударопоглъщащи настилки, ще се изгради мини баскетболно игрище. Предвижда се и поставяне на пейки и кошчета.

Йорданова припомни, че в района се провежда Зелено училище, което м. г. се е радвало на голяма посещаемост. В него са се забавлявали 30 деца за два месеца, предвижда се тази година да е три месеца.

Община Добрич подготвя и проектно предложение за обновяване на транспортния парк на Общината. То е във връзка с покана от Инвестиционна програма на климата на Национален доверителен екофонд, по него съучастието на Общината ще е до 113 000 лева. Предвижда се да бъдат закупени два автомобила – един напълно електрически и един хибриден.

c