Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Кметът на Добрич издаде заповед по повод регистрираните случаи на COVID-19

Кметът на Добрич Йордан Йорданов издаде заповед по повод регистрираните случаи на COVID-19 в областите Плевен и Габрово

Заповедта е на основание заповед на Министъра на здравеопазването по повод регистрираните случаи на COVID-19 в областите Плевен и Габрово и във връзка с препоръките на Националния оперативен щаб и проведено извънредно заседание на Министерски съвет. Детските градини и детските ясли на територията на Община Добрич остават отворени, при задължително изискване за медицински преглед на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция на помещенията. По преценка на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина/детска ясла в определения превантивен ограничителен период. Преустановяват се посещенията на културни мероприятия, (в т.ч кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито), а спортните мероприятия трябва да се извършват без публика. Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца.

Община Добрич апелира да не се създава излишна паника, а да се спазват необходимите мерки.

Във връзка с препоръките на Националния оперативен щаб и проведено извънредно заседание на Министерски съвет от днес нa територията на град Добрич се въвеждат следните ограничения:
1. Детските градини и детските ясли на територията на Община Добрич да останат отворени, при задължително изискване за медицински преглед на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция на помещенията. По преценка на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина/детска ясла в определения превантивен ограничителен период.
2. Да бъдат преустановени посещенията на културни мероприятия, (в т.ч кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито).
3. Провеждането на спортни мероприятия да се извършва без публика.
4. Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца.
Без да се създава паника е необходимо всички ние да подходим рационално и да спазваме необходимите мерки за сигурност, за да се избегне допълнителен риск за здравето. Отговорността в настоящия момент е на всеки един от нас.

c