Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

75 лица в област Добрич са под карантина, обстановката е спокойна

Към момента обстановката в област Добрич е спокойна, създадена е организация за посрещане на пациенти в здравните заведения, съобщават от областната администрация в Добрич.

След проведеното извънредно заседание на Министерски съвет и разпоредените мерки във връзка с регистрираните положителни проби в областите Плевен и Габрово, секретарят на Областния координационен център, създаден със заповед на областния управител и директор на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова апелира за спазване на строга дисциплина, спазване на изискванията за хигиена.

„С цел превенция на разпространение на заболяването COVID-19, след заседанието на МС е разпоредено да бъдат преустановени културните мероприятия в т.ч. и кинопрожекциите. Спортните мероприятия да се провеждат без публика. Разпорежда се още да се забранят всички масови прояви с участието на деца. Това са мерките, които ни бяха изпратени след заседанието на МС и с писма ще ги разпратим, за да уведомим кметовете на общините в областта, ОД МВР Добрич и РУО Добрич“ – каза д-р Ангелова.

На територията на област Добрич към момента се наблюдават 75 лица под карантина. Хоспитализираните в началото на седмицата двама пациенти са с отрицателни проби, добави още секретарят на Областния координационен център. Създадена е нужната организация за вземане на проби от хоспитализирани пациенти с диагноза вирусна пневмония на случаен принцип. Лечебните заведения са уведомени за реда и начина на вземане и изпращането им. Към момента здравните заведения не са изпращали проби към лабораторията в МБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

c