Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Успешно е лечението в Германия на останалата без дом 5-годишна Сиана от Добрич

Лечението в Германия на 5-годишната Сиана от Добрич, чието семейство остана без дом при пожар, е преминало успешно, научи Про Нюз Добрич от баща й Живко Димитров. В неделя момиченцето и родителите му са се прибрали в Добрич, а в понеделник е било на детска градина.

Припомняме, че жилището на семейството изгоря на 15 февруари при пожар, при който загина 68-годишната баба на момиченцето.

Сиана се лекува в специализирана клиника в селце близо до град Розенхайм в Германия, това беше 10-ото й посещение там. Детето е родено с луксация на коленни стави с огромна 100-градусова деформация във фибиите, еднотипна на двете крачета. През последните две години са й извършени две много сериозни и дълги операции. В момента краченцата й са прави. При сегашното посещение в немското лечебно заведение й е изваден имплант, който спира растежа на костта в определена зона. „Всичко премина перфектно, в клиниката прецениха, че дори не й е нужна рехабилитация”, сподели Живко Димитров.

Бащата обясни, че Сиана има право на три контролни прегледа. Първият е назначен на 2 септември т. г. Семейството ще кандидатства отново по одобрения ред за финансиране, припомняме, че сегашното лечение бе поето от Националната здравно-осигурителна каса. Самите ортези трябва да се носят 2-3 години, сега през юни ще станат две години, от както е постоянно с тях, каза още Димитров.

Снимка: Кадър бТВ

c