Новини

Следят за скорост и алкохол на Тодоровден и Осми март

Във връзка с предстоящите традиционни кушии на Тодоровден (7 март – събота, т.г.), апел към водачите и на моторни превозни средства, както и към пътни използващите превозни средства с животинска тяга – да са изключително внимателни през утрешния ден, отправиха от „Пътна полиция“, ГДНП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На брифинг днес пред ГДНП инспектор Чавдар Кочев от отдел „Пътна полиция“ обърна специално внимание и на това, че тази неделя се отбелязва Международния ден на жената – 8 март. Освен най-добри пожелания към дамите, от полицията обръщат внимание на водачите да не забравят, че не трябва да сядат зад волана след употреба на алкохол.

Според данните на МВР, през миналата година на Тодоровден (16 март), няма регистриран нито един инцидент с каруца или с ездитно животно.

Инсп. Кочев обърна подчерта също, че от прогнозите на синоптиците следва да очакваме хубаво време почивните дни, което пък предполага много водачи на мотоциклети да поемат също на път. “Те са уязвима група участници в движението по пътищата и е необходимо останалите да се отнасят с по-голямо внимание към тях”, подчерта Кочев.

Утре вечер, на територията на няколко области в страната ще се проведе специализирана полицейска операция с акцент безопасността на движението по пътищата. Ще се следи основно за спазване на скоростните режими от водачите, недопускане на управление на моторно превозно средство от неправоспособни или след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози.

Екипите ще следят и за редовността на превозните средства и имат ли собствениците им задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *