Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

17 ВУЗ-а се представят в Кандидатстудентска борса в Добрич

Добрич  отново е домакин на двудневното издание на Кандидатстудентска борса, която ще се проведе на 16 и 17 март (понеделник и вторник) във фоайето на Общински младежки център „Захари Стоянов”. В инициативата, която се организирана за 26ти пореден път от сдружение "Кандидатстудентска борса", с любезното съдействието на Общината и Младежкия център, ще вземат участие 17 български висши учебни заведения от цялата страна.

Целта е да се представи българското висше образование, да среща представители на висшите училища с ученици, като ги насърчава да продължават образованието си, както и да привлича и задържа младите хора в България.

По време на изложението на щандовете, разположени във фоайето на Младежкия център, кандидат-студентите и всички интересуващи се ще получават актуална информация, консултации или съвет от специалисти от висшите училища за условията, реда и сроковете за кандидатстване, класиране и записване, за програмите за подготовка на приемните конкурсни изпити, за предварителните и редовните изпити, за признаването на зрелостните изпити, битовото устройване на студентите и социалните придобивки и друга актуална информация.

Кандидатстудентската борса ще бъде отворена и ще приема посетители на 16 март от 11 до 17 часа и на 17 март от 9 до 13 часа.

c