Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Започва ремонтът на бул. „Добричка епопея” при подходящо време

Проектът за изграждане на интегриран градски транспорт в Добрич е одобрен от Управляващия орган, съобщи в социалната мрежа кметът Йордан Йорданов. По него предстои в следващите месеци да бъде направена пълна рехабилитация на бул. "Добричка епопея", да бъдат закупени 4 електробуса за общинското дружество, да се подменят светофарните уредби и да се въведе ново управление за дейността им.

Одобрението поставя началото на строителния сезон за Добрич, посочва кметът. И допълва, че има избран изпълнител, което позволява дейностите да започнат веднага след като времето позволи.

Припомняме, че проектът „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич” ще се реализира по оперативна програма „Региони в растеж”. Сред дейностите по него е въвеждане на „зелена вълна“ на светофарите, която ще се коригира в зависимост подавана автоматична информация за натовареността между две и повече кръстовища по отделни транспортни коридори. Допълнително на база сезонен анализ на трафика ще се залага  „зелена вълна“, подходяща за сезона, според база натрупана и анализирана информация в център за управление на трафика.

Заложено е монтиране на електронни информационни табла за 30 спирки и ремонт на самите спирки. Ще се направят подходи към спирките за трудноподвижни лица и указателни пътеки с тактилни плочи за незрящи и цялостно саниране на конструкциите, пейки.

c