Образование

СУ „Любен Каравелов” в Добрич излъчи победители в състезанието Spelling Bee

С” „Любен Каравелов” в Добрич вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Веселин Любенов Славов се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на вчера. Той спелува правилно думата upbeat и победи Денис Ердиван Исмаил, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват в регионалното състезание, което ще се проведе в края на март във Варна. Националният кръг ще е на 25 април в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. То повишава интереса на учениците към изучаването на английския език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Spelling Bee се провежда в България вече 10 години,и за това време пораснаха и хилядите участници от 3 до 7 клас, които с гордост помежду си се наричат “пчели” (от англ. Bee – пчела), създадоха приятелства, а състезанието им показа, че за да успееш трябва да си уверен, постоянен и много мотивиран.

Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта. В юбилейната година участниците ще се включат в кампания под наслов Share the BEE spirit, за да може повече хора от местните общности да споделят духа на състезанието и да научат защо е толкова значимо то за ученици и учители от цялата страна.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ, Британски съвет и Министерство на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *