Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

400 деца с флашмоб за Трети март в Добрич

По случай Националния празник на България - 3 март, 400 ученици от Училището по изкуства в Добрич създадоха триизмерен надпис "3 МАРТ" в двора на учебното заведение.

400 деца от добричкото СУ "Св. Климент Охридски" оформиха с телата си българския трибагреник и текста "3 МАРТ", подкрепяни от ръководството на училището и своите учители.

Реализацията на идеята беше изпълнена в последния учебен ден преди отбелязването на 142-ата годишнина от Освобождението на България от османско робство, като част от училищните инициативите, посветени на Националния празник.

Освен атрактивния флашмоб, учениците рецитираха стихове, посветени на България и пяха патриотични песни. Тържествата продължиха с програма в обновената концертна зала, където присъстваха гостуващи ученици и преподаватели от други европейски държави - партньори по проект „Развиване на уменията на 21 век чрез проучване на културното наследство“, финансиран по програма „Еразъм +“, КД2.

Припомняме, че преди три години, климентовци отново организираха флашмоб за Трети март, но тогава пресъздадоха картата на България.

"Честит празник, българи! ??", пожелаха от Фамилия Охридски.

c