Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Три високосни бебета проплакаха в Добрич на 29 февруари

През четири години ще празнуват рожден ден три бебета, които проплакаха в болницата в Добрич на 29 февруари 2020 година. Това съобщи за Про Нюз Добрич началникът на АГ отделението д-р Ивайло Петев.

Родените са две момчета и едно момиче.  Малката госпожица се е родила при раждане по естествен път, а едното момче е чрез Цезарово сечение, другото също е с нормално раждане.

Родените на 29 февруари са орисани с късмет. В това вярва един от известните българи, които празнуват рожден ден само във високосна година – боксьорът медалист Светлин Русинов.

Мнозина вярват, че родените през високосна година са избрани, късметлии и по-различни. Обикновено се казва, че носят по-силна интуиция, имат изострен усет и способности. Често много родители предпочитат да запишат родените на 29 февруари деца на 1 март, за да им спестят неудобствата от особения ден. Подобно е и празнуването – 28 февруари и 1 март най-често са избирани за отбелязване на рождения ден.

У нас бебетата, родени на 29 февруари, се записват на тази дата. В други държави има различна практика – в Англия те се записват на 1 март, а в Нова Зеландия – на 28 февруари. По света има близо 4 млн. души, които са родени на високосна година в последния ден на февруари. Сред известните рожденици са Джакомо Росини, българският актьор Христо Чешмеджиев и рапърът Джа Рул.

c