Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Само за два часа мотористи събраха 480 лева за къщата за децата от Кардам

Кампания за набиране на средства за закупуване на къща за децата от генералтошевското село Кардам, чието 9-годишно братче почина през октомври м. г., се състоя днес в рамките на втория мото турнир по стрелба с бойно оръжие „Волк”. Той се проведе във Варна и бе организиран от мото клуб „Нощни вълци”.

Само за два часа български мотористи, участници в турнира, дариха 480 лева за благородната кауза. От мото клуб „Кан Аспарух 681” в Добрич, които са съорганизатор на кампанията „Помощ за децата от Кардам”, благодарят искрено на колегите си, които подкрепиха инициативата. Набраните средства ще бъдат предадени на организатора на кампанията Вили Димитрова от Ген. Тошево.

Както Про Нюз Добрич писа, намерена е подходяща къща в Кардам, в която да се премести да живее почерненото семейство. Собственикът й направи много голяма отстъпка – от 10 000 на 6 500 лева. Преди дни тя бе капарирана, но средствата за закупуването й още не са достатъчни, ще са необходими пари и за ремонт.

Припомняме, че 9-годишният Стефан почина в дома си в с. Кардам на 27 октомври м. г. Две от сестрите му бяха лекувани в болница във Варна, едната бе в критично състояние с увреждане на сърцето. Другите три деца от семейството бяха приети в МБАЛ в Добрич. Майката на децата избяга от дома им, а баща им е в затвора. В момента за тях се грижат баба им и дядо им.

c