Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Йордан Стоянов: Няма паника в Каварна заради посетилите Италия деца

Паника в Каварна заради завърналите се от Италия деца няма. По-скоро се създава една психоза сред хората. Това заяви за Про Нюз Добрич председателят на Общинския съвет Йордан Стоянов във връзка с постове и коментари в социалната мрежа, че някои ученици, поставени под карантина, не я спазват и се разхождат по улиците на Каварна.

Стоянов сподели, че също получавал сигнали и обаждания от разтревожени граждани. Когато опитвал да изясни кое дете, къде и от кого е видяно никой не можел да каже конкретно име на ученик, както и на човек, който го е забелязал в града. По думите на Стоянов няколко човека много сериозно пишели във Фейсбук страниците и така се създавала психозата. Той се пошегува, че децата и учителите са станали малко като Дядо Коледа – всички говорят за тях, но никой не ги вижда.

Председателят на ОбС посочи, че няма изпразнени магазини в Каварна, хората пазаруват, посещават заведенията. Притеснение може би малко има, но то е нормално, не е нещо, което да е извън границите, допълни Стоянов. По думите му учениците и родителите им са разстроени заради нападките срещу тях в социалната мрежа. Състоянието на децата е добро, няма нищо, което да ни притеснява в момента, заяви председателят на ОбС. Стоянов обясни, че гимназистите и учителите им са били напълно изолирани през цялото време – първо във фермата в Италия, в която пребиваваха, а след това при транспорта им до Каварна. Те въобще не са били смесени с общия поток от пътници. Това стана и благодарение на премиера Бойко Борисов, и на цялото правителство и успяхме да направим така, че децата да нямат абсолютно никакъв контакт със заразени, каза Стоянов.

c