Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Трима си оспорват поста на окръжен прокурор на Добрич

Комисията по атестирането и конкурсите към прокурорската колегия на ВСС обяви списък на допуснатите кандидати за длъжността „Административен ръководител” на окръжна прокуратура - Добрич.

Три са кандидатурите за поста, става ясно от сайта на Висшия съдебен съвет.

ВСС извънредно атестира окръжния прокурор на Добрич, отлага конкурса

Както Про Нюз Добрич вече писа, за нов мандат кандидатства бившият окръжен прокурор Пламен Николов. Другото заявление е от Радослав Бухчев – прокурор в Окръжна прокуратура-Добрич. Кандидат за поста е и Станислав Георгиев – следовател в СлО в Окръжна прокуратура – Добрич. И тримата са допуснати до конкурса.

Той бе обявен с решение на Прокурорската колегия на ВСС с решениe по протокол №   13/08.05.2019 г. , обнародвано в Държавен вестник на 17 май.

От биографиите им става ясно, че двама от тях – Пламен Николов и Станислав Георгиев са завършили “Право” в Техническия университет във Варна, а Радослав Бухчев – във Висшия институт на МВР-София.

Прокурор и следовател от Добрич с най-високи оценки при атестация от ВСС

Тримата са представили концепция за стратегическо управление на окръжната прокуратура в Добрич и декларации за имотното си състояние и произхода на средства.

Припомняме, че конкурсът се забави поради необходимостта от атестиране на бившия вече окръжен прокурор Пламен Николов. Комисията по атестирането и конкурсите при прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет възложи извънредното му атестиране и отложи произнасянето по допустимостта на тримата кандидати за участие в процедура за избор на административен ръководител на Окръжна прокуратура Добрич.

Преди дни стана ясно, че Николов е получил комплексна оценка „много добър” при атестацията. 

c